Handboogmaatschappij Moed en Volharding Vlimmeren
Site Inhoud
Home
Club Info
Schuttersinfo
Begeleidersinfo
Links
Downloads
Foto Album
Contact
Login Formulier

Wachtwoord vergeten?
MVV in Finland Afdrukken E-mail
donderdag 04 juli 2013

Karine en Dirk zijn vorig weekend naar Finland geweest en hebben een bezoek aan hun vrienden daar gecombineerd met een field.
De field was zwaar om te stappen omdat in de omgeving van Espoo er in de bossen heel veel rotsen zijn.
Ze hadden de doelpakken mooi uitgezet en ze hadden Dirk zelfs liggen omdat hij twijfelde en een groot pak voor een klein had ingeschat !!
Met als resultaat een lage 3 maar dat heeft hij toch goed hersteld met daarna nog een 5 en 6 te schieten. Zijn vrienden hebben wel een fout gevonden waarom hij minder goed aan het schieten was (het slecht gebruik van zijn release).
Zijn sponser TRIPLE 10 had het ook gezien en met als gevolg dat hij ginder al direkt een nieuwe release gekregen heb en hij is er zeker van dat deze release hem terug naar een hoog niveau zal brengen !!

MVV all the way !!!!

Wij wensen alle schutters een mooie vakantie!

 
1-2 juni Field in Merksplas Afdrukken E-mail
dinsdag 18 juni 2013

Een field in de achtertuin van MVV dat konden we niet zomaar voorbij laten gaan.

Luc, Dirk (Van Gorp), Wim en Christine besloten zich een dagje aan deze uitdaging te wagen. Voor de deskundige hulp konden we rekenen op onze internationale fieldschutter Dirk Van den Bempt.

De eerste voorbereiding was alvast de vizierafstanden bepalen per 5m van 10m tot 60m. Luc zocht zijn barebouw vingerafstanden op de diverse afstanden. Nadien kregen we van onze coach een bloemlezing over fieldschieten aangevuld met heel wat sappige anekdotes. Met de vele tips en tricks van Dirk in het achterhoofd trachtte ieder zich zo goed mogelijk voor te bereiden. Jammer genoeg was het die week echt zeikweer.

Gebeten door de fieldvirus besloten Wim en Christine om zaterdag en zondag mee te schieten.

Zaterdag: het was de eerste field voor Christine en Wim had wel wat ervaring maar dat was ook al weer heel lang geleden. Frisjes, veel wind maar droog weer met in de namiddag even het zonnetje. De dag vloog voorbij en al bij al viel het wel goed mee. Alleen was de wind op sommige doelen een spelbreker. De bunny's waren ook niet de grootste vriendjes van Christine. Ze konden de dag afsluiten met een score van 248 voor Wim en 240 voor Christine. Met wat extra aandachtspuntjes in het achterhoofd zou dat zondag nog beter lukken.

Zondag: vandaag waren ook Luc, Dirk en coach Dirk van de partij. Christine en Wim schoten in het groepje na hen. Het was warmer en zonniger en de wind was toch een stuk minder dan zaterdag. Kortom een ideale dag voor onze debutanten! Coach Dirk liet zijn pupillen ook eens zien hoe je het niet moet doen. Maar dat had blijkbaar niet iedereen zo begrepen. Na de schieting zocht Dirk VG nog lang naar zijn verdwenen pijl, helaas tevergeefs. Spijtig genoeg moest Luc rond de middag de schieting verlaten. Dus die heeft nog een herkansing tegoedWink.
Wim en Christine hadden van hun ervaringen van zaterdag goed geleerd en de bunny's waren getemd. Hierdoor wisten ze zondag beiden de grijze ster te schieten: 280 voor Wim (+32) en 270 voor Christine (+30). Ze kijken nu al uit naar de volgende field.

Een leuke ervaring en zeker voor herhaling vatbaar!
Bedankt voor het delen van je kennis Dirk!

 
Field in Cadier en Keer Afdrukken E-mail
dinsdag 18 juni 2013

Dit weekend 8-9 juni was het in Cadier en Keer de 4de Field-wedstrijd van de 5-nations competitie.

Deze schieting is in een mergelgroeve en is gekend voor zijn zwaar en technisch parcours.

Dirk heeft er mooie doelen kunnen schieten in redelijk mooi weer met een niet overdreven wind.

Jammer genoeg had Dirk de tegenslag dat hij die 2 dagen last had van buikgriep en geen allerbeste prestatie kon neerzetten. Ondanks alles wist hij toch een mooie 10de plaats te behalen.

MVV-schutters zijn geen watjes en schieten zelfs verder als ze ziek zijn.

Dikke proficiat Dirk dit is nu eens Moed en Volharding!!!

Meer info over deze schieting vinden jullie terug op de websitevan de 5 Nations Field Archery.

 
Een verslagje uit Trier Afdrukken E-mail
donderdag 30 mei 2013

Dirk laat ons nog even meegenieten van zijn ervaringen in Trier.

Door het natte weer zag het er niet zo goed uit om naar Trier te gaan schieten omdat we weten dat, als het er veel geregend heeft dat het er erg gevaarlijk kan zijn .
En we hebben gelijk gekregen want de inrichters hebben 4 doelen die op een hele steile helling (+/-45 graden) stonden weg gehaald en op een veilig lager gelegen 
stuk terug geplaatst ivm de veiligheid van de schutters .
Zowel op zaterdag als op zondag hebben de korte afstanden me parten gespeeld en heb daar ook veel punten mee verloren maar heb met 722 op 2 dagen toch nog een mooie 8 ste plaats geschoten . En sta voorlopig top 5 in het 5-nations klassement na 3 schietingen ! Ben een blije MVV schutter !!!  
 
Een lang Pinksterweekend dus ook veel schietplezier! Afdrukken E-mail
dinsdag 21 mei 2013

We hebben weer een verlengd weekend achter de rug dus hebben we ook veel tijd gehad om te gaan schieten.

Onze fieldschutters Dirk en Karine waren op pad voor de 5-nations field in Trier. Buiten gastronomische en afterparty-toestanden werd er ook nog geschoten.

De uitslag vinden jullie op de website van de 5 nations.

Andere schutters zochten het wat dichter bij huis en gingen naar de 3de slectiewedstrijd van de KKDB, georganiseerd door VNA op het terrein van Jos Verbaeten in Minderhout.

MVV was vertegenwoordigd met 6 schutters.

Bij de jeugd behaalde Marjan (12m) met 251 een mooie 5de plaats en Charlotte (20m) met 235 de 9de plaats (dit was haar eerste wedstrijd op 20m).

In de eerste categorie eindigde: Christine 6de met 272, Wim 7de met 270 en Ludo 11de met 265.

In de 4de categorie behaalde Irma de 5de plaats met 214.

Volledige uitslag

De weergoden waren ons in Minderhout goed gezind en buiten een miniscuul spatje op het einde is het heel de middag droog gebleven.

MVV, je komt ze gewoon overal tegen !!!

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 49 - 56 van 113