Handboogmaatschappij Moed en Volharding Vlimmeren
Site Inhoud
Home
Club Info
Schuttersinfo
Begeleidersinfo
Links
Downloads
Foto Album
Contact
Login Formulier

Wachtwoord vergeten?
MVV in volle actie op 4 en 5 mei Afdrukken E-mail

Afgelopen weekend waren 9 MVV-schutters op wedstrijden actief.
Een mooie pluim voor al deze schutters die MVV laten opbloeien.

Jeugdkeizerschieting bij KVV Meerle op 4/5/13
onze jeugdprinsessen Marjan Driesen en Charlotte Geerts waren hier van de partij. Charlotte werd jeugdkeizerin op 20m!

KKDB 2de Selectiewedstrijd Castelre op 5/5/13
Ludo Sels (reeks 1) en Irma Maurix (reeks 3) hebben deelgenomen aan deze wedstrijd op 25m 1 pijl.

FITA Nijlen georganiseerd door KJSS Rumst op 5/5/13

Stephan Backsmann schoot hier zijn eerste FITA-wedstrijd. Met een mooie score van 1091 veroverde hij de 5de plaats.
Wim Driesen eindigde op de 8ste plaats met een nieuw PR van 1073, wat 46 punten meer was dan vorig seizoen.
Christine Jacobs eindigde op de 1ste plaats met een nieuw PR van 1195, goed voor een stijging van 36 punten.
Wederom is het trio erin geslaagd om op lange afstand alle pijlen op de juiste doelen te schieten en werden er weer geen missers genoteerd. Yeehaa!!!

5 Nations Field Vertus (FR) op 4 en 5/5/13

Dirk Van den Bempt (8ste plaats CH) en Karine Callaert nog herstellende van een blessure (9de plaats CD-halve wedstrijd) hebben de honneurs voor MVV over de landsgrenzen heen waargenomen.

 
BAOC Rumst 1 mei 2013 Afdrukken E-mail

De BAOC ging dit jaar door op de voetbalterreinen in Nijlen. Een stukje dichterbij en voldoende parkeergelegenheid.

Het was een mooie zonnige dag maar jammer genoeg ook een winderige.

De start begon al met vertraging: iets van teweinig scorebladen.

De kwalificatieronde in de voormiddag verliep voor Wim met up en downs. Hij bleef net onder de 500 en met 495 stond hij op de 33ste plaats.

Christine had een vrij goede eerste helft 289 maar in de 2de helft kreeg ze materiaalpech (oogje vizier weg). Gelukkig had ze nog een reserve bij maar het duurde toch 2 gangen voor dit weer goed stond. Toch kon ze haar score van Jumet overtreffen met 560. Beetje jammer want een score van boven de 570 was haalbaar. Goed voor een 5de plaats. Niet slecht want alle topdames waren van de partij.

Na een middagpauze van weeral 1,5 uur begonnen de finalerondes.

Wim schoot in de 32ste finale Ronny Buyle naar huis met 6-0, daarna moest hij tegen Robin Raeymakers schieten. De nummer 1 was toch wat te sterk maar Wim heeft toch een aantal mooie schoten laten zien. Uiteindelijk heeft Robin de BAOC ook gewonnen.

Om 15u30 kon Christine eindelijk beginnen met haar finales. Ze versloeg Tasha Deweerdt met 6-0 in de 8ste finale. In de kwartfinale was het een spannende match tegen Eline Deckers die Christine wist te winnen 6-4. Op naar de halve finale tegen Sabrina Struyf die met X-10-9's de wedstrijd won met 6-0. In de bronzen finale weer een match tegen Tamare Geeraerts. Ook dit werd een spannende. Christine begon voortreffelijk door de eerste 2 sets te winnen, maar Tamara won de 2 volgende en de laatste was gelijk. 5-5 dus een shoot off besliste de wedstrijd. Deze werd door Tamara gewonnen.

Christine was toch tevreden met haar tweede 4de BAOC plaats en weet dat er nog heel wat progressie in zit en de grote prijzen die zijn pas voor het einde van het seizoen.

Kortom het was een leuke dag en onze schutters zijn dan ook als rode "aardbeitjes" naar huis gereden. Laughing

Zaterdag komt onze jeugd in actie op de Keizerschieting in Meerle en zondag zijn de volwassenen weer van de partij op de Fita in Nijlen.

 
BAOC Jumet 14 april 2013 Afdrukken E-mail

Zondag 14 april vertrokken Stephan, Wim en Christine bij het krieken van de dag om 6u15 richting Jumet.

De weerberichten voorspelden een mooie zonnige en warme dag maar in Antwerpen kregen we al de eerste druppels en we hadden geen regenkledij bij.

Bij aankomst bleek de temperatuur wel mee te vallen maar was er van de zon nog geen sprake.

Om 8u20 werden alle schutters naar de schietlijn geroepen voor een pijlencontrole. Om 8u30 begonnen de 2 opwarmingsrondes met aansluitend de wedstrijd op 70m.

Door de lange winter van de voorbije weken hadden we nog niet veel getraind op deze afstand. Het zou een startpunt worden om verder op te bouwen.

Iets na 11u00 kwam de zon erdoor en werd het wel heel aangenaam. Jammer genoeg kwam met het zonnetje ook meer wind en dat heeft Christine in de namiddag kunnen voelen.

Wat hebben onze schutters gerealiseerd?

Stephan wou vooral geen buitenschot. Al zijn pijlen zijn op het juiste blazoen terechtgekomen en hij wist een bijzonder mooie score van 557 te schieten (282 en 275) goed voor een 18de plaats.

Sterker nog MVV heeft geen enkel buitenschot laten noteren!

Wim wou de kaap van 500 overschrijden en wist met 501 (250 en 251) te eindigen op de 26de plaats.

Christine wou graag rond de 550 schieten en eindigde met 557 (277 en 280) op een 3de plaats.

Het is al jaren geleden dat we in een ploegenklassement konden meedoen en nu met onze 3 recurveschutters behaalden we een 3de plaats !

In de namiddag na een toch weer lange middagpauze van 1,5 uur werden de finalerondes geschoten.

Waren het de zenuwen of de wind die kwam opzetten? 0nze mannen hebben hun best gedaan maar de concurrentie was te groot.

Christine moest nipt het brons afstaan maar kan tevreden zijn met een mooie 4de plaats.

Ondanks de magere voorbereiding hebben onze schutters het prima gedaan en is de start van de lange afstand genomen.

Het geeft in ieder geval weer moed en zin om volop te gaan trainen en het begin mei in Mechelen/Rumst weer wat beter te doen.

 
Nieuwe voorzitter Afdrukken E-mail

Beste leden,

Onze voorzitter Frank Yseboot heeft besloten een punt te zetten achter het boogschieten. Wij danken hem en zijn echtgenote Myriam voor de jarenlange toewijding en inzet. Wij wensen hen nog veel geluk en succes.

Wij zijn verheugd te kunnen melden dat Luc Tritsmans het nieuwe voorzittersschap op zich wil nemen.

Het bestuur van MVV bestaat nu uit:

Voorzitter Luc Tritsmans

Secretaris Sabine Raeves

Penningmeester Christine Jacobs

Een woordje van onze nieuwe voorzitter:

Het is een hele eer door jullie te worden gevraagd, te meer omdat ik nog maar sinds augustus vorig jarig ben beginnen schieten en daarenboven nog voor de exotische vorm van barebow schieten heb gekozen: de naakte boog zonder vizier, stabilisatoren of andere hulpmiddelen. Ik heb dus nog erg veel te leren, maar dat is exact wat me bij MVV van in het begin beviel: iedereen is hier bereid anderen te helpen, raad te geven en iedereen wordt met respect behandeld en risicogedrag wordt vermeden. Ik zie het dan ook als mijn taak om die sfeer te bestendigen: we willen een club zijn waar iedereen welkom is, jong, oud, barebow, recurve, compound, valied of anders valied. Waar we op wedstrijd misschien wel concurrenten zijn, maar waar vriendschap belangrijker is dan winnen. Ik kijk er ook naar uit om initiatieven te nemen en hoop op de hulp van alle leden om er een mooie tijd van te maken. Ik hoop ook nog veel van iedereen te leren!

mvg

Luc

 
Field Lier 6-7 april 2013 Afdrukken E-mail

Onze fieldschutter Dirk was vorig weekend van de partij op de eerste wedstrijd van de 5-nations in Lier.

Ons kennersoog wist te zeggen dat het een heel mooi maar toch moeilijk parcours was. Doelen met een hellingshoek van rond de 60gr is ook voor de geoefende fieldschutter een hele uitdaging. Gelukkig heeft hij de nodige ervaring om het tot een goed einde te brengen.

Zaterdag wist Dirk een totaal van 366 bijeen te sprokkelen (heel mooi ondanks een wat tragere start) en zondag deed hij het nog beter met een 369. En het had nog meer kunnen zijn als hij niet die ene misser op het verkeerde blazoen had geschoten. Jullie zien dat zelfs de meest ervaren schutter wel eens een flatertje begaat, maar dan met volle moed en volharding toch nog een mooie score weet te schieten.

Met een mooie 5de plaats heeft hij zijn verwachting van bij de top 10 te eindigen ruim overtroffen.

Dikke proficiat Dirk!!! Nog veel succes met de andere wedstrijden!

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 55 - 63 van 113