Handboogmaatschappij Moed en Volharding Vlimmeren
Site Inhoud
Home
Club Info
Schuttersinfo
Begeleidersinfo
Links
Downloads
Foto Album
Contact
Login Formulier

Wachtwoord vergeten?
Stemming Clubkledij Afdrukken E-mail

Schutters niet vergeten!!!!

Zie mail van de voorzitter met vraag om tegen 8 november voor de nieuwe clubkledij te stemmen.

 
weekend 18-20 oktober Afdrukken E-mail

Onze veldschutter Dirk kreeg als verjaardagscadeau van zijn vrouwtje Karine een reisje naar Barcelona om de laatste Field van zijn outdoor seizoen te gaan schieten. Samen met 3 Nederlands e vrienden hebben ze er op zaterdag de stad gaan bezoeken en wat cultuur opgesnoven. Op zondag was de wedstrijd boven op de berg Montjuice in en rond het kasteel . De weergoden zorgden voor een aangename 26 a 27 graden en zo goed als geen wind! De Field was niet extreem moeilijk maar het uitzicht boven op het kasteel was super mooi!

Zijn Nederlandse vrienden hadden goed geschoten Xander 1ste - JP 3de - Julien 13de en ze hadden als team Nederland ook nog een de plaats behaald! Dirk zelf heeft zijn categorie gewonnen en is er als afsluiter van een SUPER FIELDJAAR heel gelukkig mee! Fieldarchery all the way !!!

De andere MVV-schutters zochten het wat dichter bij huis maar konden ook meegraaien in de prijzenpotten van de rozenbeker. Christine wist zelfs alle vrouwen en mannen te verslaan en daarnaast nog 6 rozen te schieten op het Antwerps blazoen. Zondag ging nog een delegatie naar Ekeren.

Kortom MVV was weer overal te vinden! 

 

 
Binnenseizoen gestart Afdrukken E-mail

Nu het gure donkere weer ons landje overheerst, draaien de indoortrainingen en -wedstrijden weer op volle toeren.

De donkerte heeft zelfs toegeslagen in onze trainingslocatie maar de sportdienstmedewerkers van de gemeente doen al het mogelijke om dit euvel zo snel mogelijk op te lossen.

Een extra moeilijkheid bij het trainen maar dit resulteert dan weer in prima resultaten op de wedstrijden. Dat is nu eenmaal een MVV-schutter!

Wat valt er allemaal te beleven?

Alle info van de nationale LCI en BAIC wedstrijden zijn terug te vinden op de website van handboogliga www.handboogliga.be

Maar ook regionaal valt er heel wat te beleven: momenteel zijn er de wedstrijden van de Rozenbeker en binnenkort start de zesdaagse (25m1p) en de mini-indoor (18m3p).

MVV je komt ze dan ook overal tegen Wink

 
2de plaats op F4Teams Mechelen Afdrukken E-mail

Volgens afspraak trok een team van 4 MVV-leden naar de Field-for-Teams wedstrijd in Mechelen op zondag 22 september met als belangrijkste doel een leuke boogschietdag door te brengen: Dirk met zijn compound nam tevens de rol waar van ervaren field-coach voor het team, Wim schoot met zijn recurve met vizier, Luc met zijn houten barebow (ook wel gemeenzaam door de collega’s “nen tak” genoemd) en Christine met haar recurve, maar dan deze keer zonder vizier of stabilisatoren! Ja, inderdaad! Omdat op het laatst namelijk was vastgesteld dat ieder team 2 barebowers moest tellen, hadden Christine en Wim nog effe vlug ‘s zaterdags afstanden van 5 tot 50 m afgemeten op hun volledig ontmantelde bogen en viel uiteindelijk de keuze op Christine om dan ook zo op de wedstrijd te schieten. Toch wel erg moedig, zoals een MVV-er past, niet waar!

Al bij al vielen de prestaties op de wedstrijd wel mee en werd er veel bijgeleerd. Christine slaagde erin, ondanks het feit dat haar boog niet echt getuned stond voor barebow, slecht weinig naast de blazoenen te schieten. Voor wie niet vertrouwd is met field: er worden zwarte blazoenen met gele kern, variërend van 20 cm (“bunny's”) over 40 (“kookplaten”) en 60 cm tot 80 cm doormeter op allerlei plaatsen in het terrein gezet. In dit geval meestal vlak en zwaar bebost en soms modderig terrein, met slechts af en toe een helling ertussen. Voor deze wedstrijd waren alle afstanden onbekend en moesten de schutters hun zelf uitgedokterde systemen om afstanden te schatten uitproberen. Gelukkig werden ze af en toe wat bijgestuurd door de coach, maar zelfs deze laatste liet zich toch ook een keer bijna vangen door een 80 cm schijf als 60 cm in te schatten. Bewijst maar dat een en ander niet zo simpel was. Daarenboven werden de meeste schijven met opzet schots en scheef geplaatst, wat afstand inschatten en het recht houden van de bogen serieus bemoeilijkte. Maar dat was allemaal deel van het plezier en de 4 schutters keerden met een positief gevoel over hun prestaties en het avontuur terug. Ook Luc, voor wie het de eerste field was, was erg enthousiast. Iedereen was het erover eens dat dit voor herhaling vatbaar was. Alleen zou Wim volgende keer opletten geen pijl meer stuk te knallen op een laag hangende tak, want niet op alle plaatsen was door de begroeiing rekening gehouden met de paraboolvlucht van de pijlen J. Het team beloofde ook plechtig volgende keer beter op te letten zodat Dirk zijn elleboog niet nog eens tegen de doelrand zou rammen bij het uittrekken van een pijl die nogal vast in het hout zat… 

 

 
Wisten jullie ....? Afdrukken E-mail

dat begin september Dana en Luc hun debuut hebben gemaakt op de 3D schieting in Ossendrecht (NL) en zij daar reeds zeer mooie resultaten konden neerzetten: Dana een 3de plaats bij de dames longbow en Luc een 5de plaats bij de heren barebow!

dat in het weekend van 14-15 september Dirk de laatste field van de 3 Pro Archery Series in Wales Dan-y- Darren heeft geschoten: het is een super mooi natuurgebied met een echt rotslandschap en 1 boom erop. De organisatoren hadden verschillende doelen met een hellingshoek van meer dan 50 graden geplaatst en als dat nog niet zwaar genoeg was,  hebben de schutters er op zondag nog regen en zware wind met pieken van 8 a 9 beaufort bij gekregen !!!! Monsterscores zijn er niet geschoten maar hij heeft wel zijn goede vorm kunnen bevestigen met een mooie 38 ste plaats ! Met als kers op de taart kan hij zijn outdoor seizoen afsluiten met een 44 plaats op The Pro Archery Series ranglijst voor 2014 wat een verbetering is met 2 plaatsen. Zijn doel was dit jaar om top 50 te blijven en dit is gelukt !
Dit alles niet zou kunnen zonder de super steun die hij van zijn vrouwtje Karine en zijn sponsor TRIPLE 10 krijgt!!! Fieldarchery a way of living !

dat naast de schietprestaties en trainingen er ook nog herstellingswerken aan de blokhut worden verricht en helpende handen nog steeds welkom zijn volgende zaterdag 28/9 vanaf 8u00.

 

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 37 - 45 van 113